Het Engels en de Nederlandse overheid

DigiD in het EngelsBuitenlanders die in Nederland komen wonen worden geacht zich in te burgeren, behalve Engelstaligen. Die worden gefaciliteerd. Onlangs kreeg ik een uitnodiging om geprikt te worden van de GGD. Die uitnodiging was tweetalig Nederlands/Engels. Hoezo inburgeren? De Nederlandse overheid maakt het nog bonter. Die bouwt, of waarschijnlijker laat bouwen, hele webstekken ook in het Engels.
Dat middenstanders makkelijk overschakelen op het Engels is natuurlijk toe te schrijven aan de middenstandersmentaliteit (raak vooral geen klant kwijt), maar hoe zit het bij die overheid? Wie geeft opdracht een webstek een op een in het Engels te vertalen, maar vooral wat is daarbij de achterliggende gedachte? Welke kronkel heeft ertoe geleid dat een Angelsaks in Nederland geen enkele moeite hoeft te doen om Nederlands te leren, terwijl dat voor een Engelssprekende niet al te moeilijk moet zijn. Ik ben benieuwd en ga dit toch eens uitzoeken.

as

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.