Nieuwe reeks in Raadgedicht

RaadgedichtVan 15 januari tot en met 18 maart 2024 verschijnen er gedurende acht weken weer nieuwe raadgedichten voor iedereen vanaf 14 jaar. De gedichten zijn geschreven door bekende Nederlandse en Vlaamse dichters. Deelname is gratis! Raadgedicht is een initiatief van het Poëziepaleis en kinderboekenauteur/dichter Rian Visser.
Een raadgedicht is een gedicht waarin één woord ontbreekt. Deelnemers duiken in het brein van de dichter en proberen het ontbrekende woord te raden. Goed of fout is niet het belangrijkst: taalplezier staat voorop. Leerkrachten zijn enthousiast, omdat Raadgedicht tot een geconcentreerde manier van lezen leidt en tot een hernieuwde belangstelling voor poëzie in de klas. Dichters vinden het spannend om te ervaren welke woorden de lezers voor hun gedicht aandragen.
Poëzieliefhebbers maken op een interactieve manier contact met hun favoriete dichter of leren nieuwe dichters kennen. Er is een raadgedichttoepassing voor Android– en voor iPhonetelefoons. Je kunt je aanmelden via raadgedicht.nl, zowel groep als individueel.

Elke maandag komt er een raadgedicht op het web. Eronder staat een formulier waarop je de oplossing invult. Scholen vragen we om per groep één inzending in te sturen. Er is geen voorbereiding nodig en 5 tot 10 minuten lestijd is genoeg. Elke vrijdag< staat de oplossing op het web in de vorm van een woordwolk. Winnaars komen in de erelijst en elke week wordt er geloot en is er voor één groep een poëziepakket.


Gedicht van het was stil (black lives matter) van Babs Gons uit de editie van 2023. In de woordwolk hierboven zie je de ingezonden woorden (het wanhopige wenen van moeders was juist).

Bron: raadgedicht.nl
Ns: (If you wish to unsubscribe from our newsletter, click here, staat er onder het e-bericht; vreemd)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.