Ook Limburg op de Engelse toer

Heylen Warehouses Weert

Heylen kan het, maar dan alleen maar in het Engels

Afgelopen weekeinde fietste ik door stukjes Limburg. Komend van Weert passeerde ik een groot en afgrijselijk bedrijventerrein, Kampershoek, dat volgeplempt was met afzichtelijke pakhuizen van, onder meer, Heylen. Heylen noemt het  de Logistic Mill 21 Campus. Campussen schijnen in te zijn op bedrijventerreinen. Op een groot bord werd voorbijgangers in het Engels gemeld dat je daar opslagruimte kon huren. De volgende dag verzeilde ik (tegen mijn zin en voornemen) op een gigantisch bedrijventerrein bij Blerick waar eens de Floriade zou zijn geweest. Het terrein was geheel eigentijds omgedoopt tot Greenpark. Greenpark is dan weer onderdeel van Klavertje 4, al spreekt men in Venlo e.o. liever over Greenport. Alles is natuurlijk geheel duurzaam verantwoord aangelegd, want duurzaam verkoopt, kennelijk.Daily Trade Fair, Blerick

Even verderop bleek de Daily Trade Fair in een hagelnieuw gebouw te zijn gehuisvest. De preview days heb je gemist, want die waren in augustus vorig jaar. Ik kon niet ontdekken of dit ook een duurzame locatie was. Lelijkheid lijkt troef op de nieuwe bedrijventerreinen in Noord-Limburg, maar elders schijnt dat niet veel anders te zijn. Nederlands is er heel wat minder vanzelfsprekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.