Afhalen & bezorgen

Afhalen & bezorgenVandaag stond er in NRC Handelsblad een artikel over antiracisme en de Kamerverkiezingen. Hierbij (een deel van) de foto die bij het artikel was geplaatst. Het leek me ergens in Amsterdam, de stad die tweetalig is geworden gelezen de mededelingen op de vuilbakken in die stad die in het Nederlands en het Engels zijn. Laatst kreeg ik een brief van buren over het stallen van fietsen (hadden waarschijnlijk geen benul dat er om de hoek een fietsenstalling is). Je raadt het al: in het Nederlands en het Engels. Ook in NRC Handelsblad van 3 maart stonden drie foto’s van niet-essentiële winkels, waar mensen op afspraak mochten winkelen. “Bleep (boven), Bolkes Lifestyle (midden) en Used Products (onder) ontvingen woensdag sinds tijden weer klanten.”, stond er bij de foto’s

Afhalen & bezorgen is misschien wat te moeilijk voor de eigenaren van dit restaurant, maar zouden wij Nederlanders die mensen niet moeten helpen met hun taalproblemen? En schrijf mevrouw Halsema eens een briefje waarom mediterrane medelanders moeten inburgeren maar angelsaksische kennelijk niet. Dat riekt naar discriminatie….

as

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.