Taaladvies.net in een nieuw jasje

taaladvies.netTaaladvies.net – een samenwerkings-verband van de vereniging Onze Taal, de Taalunie, Team Taaladvies van de Vlaamse overheid en het Instituut voor de Nederlandse taal (INT), heeft zich in het nieuw gestoken om bezoekers ‘nog beter te ondersteunen bij het vinden van een antwoord op hun taalvraag’. Taaladvies.net is al twintig jaar actief.
De vernieuwing is uitgevoerd door het INT, dat de stek ook beheert en onderhoudt. Alle taaladviezen en algemene teksten op Taaladvies.net zijn geschreven door een team van ervaren taaladviseurs en andere deskundigen. Vóór de adviezen op de webstek komen, zijn ze besproken en goedgekeurd in het Taaladviesoverleg of de Commissie Spelling van de Taalunie, die bestaan uit specialisten uit de praktijk.

Het Taaladviesoverleg registreert de taalnormen zoals die door een voldoende grote meerderheid Nederlandstaligen worden aanvaard. Taaladvies.net schrijft niet voor wat correct en niet correct is, maar vertelt de taalgebruiker welke vormen als standaardtaal beschouwd kunnen worden. De adviezen over spellingkwesties zijn in overeenstemming met de officiële spelling, die wettelijk voorgeschreven is voor het onderwijs en de overheid.

Bron: Onze Taal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.